ŠARLOTA SA BOBIČASTIM VOĆEM



POTREBNO JE
Kutija piškota, pakovanje zamrznutog šumskog voća, pakovanje zamrznutih malina
ZA I DEO FILA 250 ml mleka, 2 žumanceta, 60 g šećera, 2 kesice vanilin šećera, kesica želatina, čašica višnjevače
ZA II DEO FILA 350 ml slatke pavlake, 150 ml šlaga, 60 g šećera
ZA SIRUP 100 g šećera, 100 ml vode, 2 limuna

PRIPREMA
Pomešajte smrznuto voće, pa polovinu vratite u zamrzivač, a ostatak odledite i ostavite da se dobro ocedi. U 100 ml mleka umešajte žumanca, šećer, vanil šećer i želatin. Preostalo mleko stavite na tihu vatru, a kad prostruji dodajte masu razmućenu u mleku. Dobro izmešajte i kuvajte još tri minuta, pa sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. U ohlađeno dodajte šlag umućen sa šećerom i umućenu pavlaku, pa sve lagano izmešajte varjačom da se sjedini. U gotov krem umešajte odmrznuto i oceđeno voće. Kalup za torte obložite providnom folijom i u krug ređajte piškote. Pripremljen krem sipajte u kalup i stavite u zamrzivač da se stegne. U šerpicu stavite šećer, vodu i isceđen sok od dva limuna, pa kad provri kuvajte pet minuta, prohladite sirup i stavite u frižider. Sat pre posluživanja izvadite šarlotu iz zamrzivača, skinite obruč kalupa i providnu foliju, pa prebacite na tanjir za posluživanje. Pospite zamrznutim voćem i prelijte sve hladnim sirupom.
Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment