POTREBNO JE
šoljica pirinča (bolje dugog zrna), 2 tikvice, sečene na kolutove, 1 stabljika celera, 100 g sušenog paradajza,
4 mlada luka, 5 jaja, 150 g feta sira, malo maslinovog ulja, so i biber, 1 litar supe
PRIPREMA
Pirinač skuvajte pa dobro ocedite. Na zagrejanom ulju pecite tikvice dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Skinite s vatre. U zasebnoj posudi pomešajte tikvice, fetu, sušeni paradajz, mladi luk sitno seckani, celer, jaja, posolite i pobiberite i na kraju umešajte kuvani pririnač. Pripremite kalup za torte, obložite ga masnim papirom za pečenje, premažite maslacem i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta, dok ne dobije lepu zlatnosmeđu boju i dok ne očvrsne u sredini. Servirajte toplu.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon