Podvarak sa ćuretinom




POTREBNO JE
1,5 kg kupusa ribanca, 400 g šnicli od dimljenih ćurećih grudi, 100 g dimljene slanine, 2 glavice crnog luka, 2 kašike crvene začinske paprike, so, biber, suvi biljni začin, peršun, 100 g suvih šljiva, ulje, lovorov list

PRIPREMA
Šljive potopite u vodi i ostavite ih da omekšaju. Slaninu isecite na kockice, pa je propržite na ulju, a onda dodajte sitno seckan luk, lovorov list, crvenu papriku i ostale začine. Sve kratko propržite i dodajte ribanac. Uz povremeno mešanje dinstajte da kupus malo omekša, a onda ga prebacite u pleh i pecite oko sat vremena na 180 stepeni. Povremeno promešajte podvarak, a 20 minuta pred kraj preko kupusa stavite šnicle od dimljene ćuretine i oceđene šljive. Šnicle malo pouljite i sve vratite da se dopeče.

Previous
Next Post »
Thanks for your comment