MARTOI ŠNICLA

martoi_snicla



Sastojci:
    • 4 teleće šnicle ili meso po izboru
    • 2 jaja
    • 4 krumpira srednje veličine
    • 3-4 žlice brašna
    • 1 crni luk
    • 1 žličica češnjaka u prahu
    • soli i papra po ukusu
    • nekoliko žlica kiselog vrhnja
    • malo sira po izboru (trapist, gauda….)
    Prilog:
    • malo miješanog mixa
    • malo brokule
    Priprema:
    Krumpir i crni luk očistiti i naribati. Jaja umutiti viljuškom, dodati brašno, ocijeđen krumpir i začine. Količinu brašna prilagodite gustoći, masa treba da bude kompaktna da može da prianja uz meso. Šnicle malo posoliti i uvaljati u brašno, a potom u smjesu od kromira.
    Meso obložiti sa svih strana i pržiti u zagrijanom ulju. Spremiti povrće po izboru…
    Tople šnicle premazati vrhnjem i posuti sjeckanim ili naribanim sirom. Na tanjur složiti uz prilog koji vam najviše odgovara.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment