OSLIĆ U ĐUVEČU




POTREBNO JE
800 g oslica bez kostiju, 300 ml ulja, 2 glavice crvenog luka, glavica crnog luka, 2 šargarepe, 300 ml gustog soka od paradajza, kašika slatke začinske paprike, 200 ml belog vina, biber, so 


PRIPREMA
Oslić propržite na ulju i poslažite u vatrostalnoj ili zemljanoj posudi. Crveni luk isecite na rebarca, a crni na kockice i zajedno propržite na ulju. Kad luk porumeni, dodajte kolutove šargarepe, posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Promešajte, prelijte sokom od paradajza i kuvajte oko pola sata na vatri srednje jačine. Kada povrće omekša, dodajte čašu vina i kuvajte još nekoliko minuta. Zatim je prelijte po osliću i stavite u rernu na 200 stepeni da se malo zapeče. 

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment