Sastojci:
- 125 ml mlijeka
- 125 ml vrhnja za kuhanje
- 1 češnjak
- sol
- papar
- ružmarin
- maslac
- 2 jušne žlice sira (parmezan)
Priprema:
Krumpir očistiti i narezati krumpir na tanke ploške. Pomiješati mlijeko i vrhnje, dodati tanko narezani češnjak, malo soli i papra, ružmarin i zajedno s krumpirom kuhati na laganoj vatri (oko 10 minuta) uz stalno miješanje. Posudu za pečenje premazati maslacem i rasporediti krumpire. Posuti sa parmezanom i peći 15 minuta u unaprijed ugrijanoj pećnici na 220°C.
izvor :
recepti-svijeta.com
Related Post
Torta od ćevapa s nadjevom
Sastojci:
1kg ćevapaNadev:2 krompira2 jaja150gr mladog sira150 ml neutralne pavlake za ku
PODVARAK SA SUVIM ŠLJIVAMA
POTREBNO JE1 kg kupusa ribanca, 200 g suvih šljiva, 3 glavice crnog luka, šoljica pirinča, aleva
Povrće u aspiku
POTREBNO JE1-2 kg raznog sezonskog povrća (po 100 g boranije, graška, šargarepe, kelja, kel
MA PO TOFU
Sastojci:
300 gr svinjskog mesa od buta – sjeckanog na što sitnije kockice
200 gr neutralnog t
ZAPEČENI PATLIDŽAN
Sastojci:
½ kg patlidžana
2 dcl šalše od rajčica
200 gr gaude ili nekog drugog sira po va
Punjene pljeskavice
POTREBNO JE12000 g mlevenog mesa za ćevape, 4 pečene crvene paprike, 120 g nastruganog kačk
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon