Sastojci:
- 250 gr cous cousa
- 2 manje tikvice
- 1 zelenu papriku
- 1 crvenu papriku
- 250 gr gljiva
- 3 mlade kapulice
- 2 češnja bijelog luka
- malo peršina
- malo kukuruza
- malo mladog graška
Priprema:
Cous cous prelijte kipućom vodom u koju ste stavili par žlica maslinova ulja, malo soli, malo papra i ostavite 10- tak minuta s tim da povremeno promiješate.
U woku na maslinovu ulju lagano prodinstati mladi luk ili jedan crveni luk pa na to staviti sitno nasjeckani bijeli luk i pe. Kad ovo dvoje puste miris, nakon minutu, dvije dodajte crvenu i zelenu papriku isjeckanu na trakice, par minuta poslije i jednu tikvicu također isjeckanu na štapiće, nakon toga dodajte kukuruz i mladi grašak i na kraju 250 gr. šampinjona narezanih na listiće. Začine dodajte po želji, ja stavim svega i svačega, počev od currya, chiliya, kurkukme, bosiljka, vlasca.
Dinstati 10 minuta i kad je gotovo ubaciti couscous, promiješati, skinuti s vatre i ostaviti par minuta da se prožmu sastojci.
U woku na maslinovu ulju lagano prodinstati mladi luk ili jedan crveni luk pa na to staviti sitno nasjeckani bijeli luk i pe. Kad ovo dvoje puste miris, nakon minutu, dvije dodajte crvenu i zelenu papriku isjeckanu na trakice, par minuta poslije i jednu tikvicu također isjeckanu na štapiće, nakon toga dodajte kukuruz i mladi grašak i na kraju 250 gr. šampinjona narezanih na listiće. Začine dodajte po želji, ja stavim svega i svačega, počev od currya, chiliya, kurkukme, bosiljka, vlasca.
Dinstati 10 minuta i kad je gotovo ubaciti couscous, promiješati, skinuti s vatre i ostaviti par minuta da se prožmu sastojci.
Izvor : recepti-svijeta.com
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon