POTREBNO JE
konzerva kompota od kajsija
ZA KORU
ZA KORU
12 jaja, 12 kašika šećera, 2 kesice vanilin šećera, 10 kašika brašna
ZA FIL
2 kesice šlag krema od čokolade, 2 kesice šlag krema s ukusom pavlake
ZA DEKORACIJU
kesica šlaga, štangla čokolade za kuvanje, kajsije
PRIPREMA
Čvrsto ulupajte belanca s mrvicom soli. Žumanca mutite sa kristal i vanilin šećerom i kašikom soka sve dok masa ne postane penasta. Ubacite potom brašno, kašiku po kašiku, pa sjedinite sa šneom. Masu sipajte u prethodno podmazan kalup i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Gotovu koru presecite popreko tako da dobijete tri korice. U kalup stavite jednu koru, poprskajte je sokom iz kompota i po njoj poređajte polutke kajsija. Preko nanesite umućen šlag krem od čokolade (jednu kašiku krema odvojte za ukrašavanje). Potom stavite drugu koru, poprskajte je sokom, poređajte kajsije i premažite šlag kremom s ukusom pavlake. Stavite poslednju koru, pa tortu ubacite u frižider da se dobro stegne. Kada je izvadite, oslobodite je kalupa i premažite šlagom. Ukrasite je rendanom čokoladom i polutkama kajsija i listićima badema.
Čvrsto ulupajte belanca s mrvicom soli. Žumanca mutite sa kristal i vanilin šećerom i kašikom soka sve dok masa ne postane penasta. Ubacite potom brašno, kašiku po kašiku, pa sjedinite sa šneom. Masu sipajte u prethodno podmazan kalup i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Gotovu koru presecite popreko tako da dobijete tri korice. U kalup stavite jednu koru, poprskajte je sokom iz kompota i po njoj poređajte polutke kajsija. Preko nanesite umućen šlag krem od čokolade (jednu kašiku krema odvojte za ukrašavanje). Potom stavite drugu koru, poprskajte je sokom, poređajte kajsije i premažite šlag kremom s ukusom pavlake. Stavite poslednju koru, pa tortu ubacite u frižider da se dobro stegne. Kada je izvadite, oslobodite je kalupa i premažite šlagom. Ukrasite je rendanom čokoladom i polutkama kajsija i listićima badema.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon