Sremska kaurma



POTREBNO JE
4,5 kg svinjskog želuca, 10 čenova belog luka, 2 glavice crnog luka, ulje, slatka i ljuta tucana paprika, lovorov list ZA ZAPRŠKU ulje, 150 g brašna, 8 čenova belog luka, tucana paprika


PRIPREMA
Svinjski želudac prokuvajte, ocedite i skinite mu sluzokožu. Ponovo ga prelijte vodom, začinite lovorom i biberom, ostavite da stoji još pola sata, pa ga procedite i isecite na rezance. Izdinstajte crni luk, dodajte slatku i ljutu tucanu papriku, nasečeni želudac, pa nalijte vodom da ogrezne. Umešajte iseckani beli luk i lovorov list, pa nastavite da krčkate na umerenoj vatri još pola sata. Za zapršku propržite brašno, papriku i sitno seckan beli luk, pa ih dodajte jelu i krčkajte još dvadesetak minuta.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment