Malo pile biće idealan ukras za tradicionalni mafin koji možete poslužiti na prazničnoj trpezi.
POTREBNO JE4 jajeta, 350 g šećera, 250 ml ulja, 200 ml mleka, 500 g brašna, 2 praška za pecivo, 60 g višanja
|
Dobro umutite jaja, šećer, ulje, mleko, brašno, pa dodajte prašak za pecivo. Najpre obložite kalupe (koristite one za proju) papirnim korpicama, zatim ih punite do pola, pa ubacite kašičicu oceđenih višanja, te dodajte preko još malo testa. Mafini pecite 20 minuta na 160 stepeni.
Marcipan masu podelite na dva dela, pa jedan bojom za kolače obojte u belu, a drugi u žutu. Razvucite ih, a onda većom čašom izvlačite bele krugove, a manjom žute.
Prokuvajte pavlaku, pa u nju ubacite čokoladu. Kad se sve ohladi, umutite krem i njime lepite dekoraciju za mafine. Prvo zalepite žuti krug, pa preko njega beli. Pažljivo, sredinu belog kruga izrežite u obliku zvezde. Kasnije će vam taj deo poslužiti za kapicu.
Marcipan masu podelite na dva dela, pa jedan bojom za kolače obojte u belu, a drugi u žutu. Razvucite ih, a onda većom čašom izvlačite bele krugove, a manjom žute.
Prokuvajte pavlaku, pa u nju ubacite čokoladu. Kad se sve ohladi, umutite krem i njime lepite dekoraciju za mafine. Prvo zalepite žuti krug, pa preko njega beli. Pažljivo, sredinu belog kruga izrežite u obliku zvezde. Kasnije će vam taj deo poslužiti za kapicu.
Zatim, dolaze na red glava, kljun i čokoladne oči.
I kapica za kraj!
I kapica za kraj!
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon