Još uvek je previše toplo da biste se motali oko šporeta i spremali obroke kada možete i bez kuvanja da jedete zdravo. Dajemo vam dve ideje za hladne i zdrave obroke.
ČORBA OD SLATKOG KUKURUZA
Sastojci: 2 šolje vode, 3/4 šolje svežeg indijskog oraha, 2 kašičice soli i još malo za mariniranje, 4 velika klipa kukuruza, četvrtina šolje maslinovog ulja i još malo za mariniranje, 1 čen belog luka (iseckan), 2 stabljike svežeg origana, prstohvat crvene paprike, 1 kašičica meda
Način pripreme:
Stavite indijski orah, vodu i so u blender na veliku brzinu i ostavite da omekša dok pripremate kukuruz.
Oljuštite zrna sa klipa kukuruza i naspite malu šolju zrna u jednu malu činiju. Dodajte malo maslinovog ulja i prstohvat morske soli. Ostavite na stranu.
Ostatak kukuruznih zrna, četvrtinu maslinovog ulja, beli luk, origano, papriku i med stavite u blender dok ne dobijete glatko pire. Ako volite topliju čorbu, pustite blender da radi 8-10 minuta kako bi se zagrejala.
Podelite čorbu u činije, prelijte mariniranim kukuruznim zrnima, svežim origanom i morskom solju.
Ovo možete čuvati u frižideru i do nedelju dana.
OVSENA KAŠA S BOBIČASTIM VOĆEM
Sastojci: pola šolje bobičastog voća (borovnica, jagoda i slično), isceđeni sok iz polovine limuna, 1 kašičica javorovog sirupa, 1 šolja ovsenih pahuljica, 1 šolja bademovog mleka, 1 šolja iseckanih oraha, pola kašičice cimeta, prstohvat morske soli.
Način pripreme:
Pomešajte bobičasto voće sa limunovim sokom i javorovim sirupom i ostavite po strani.
Zatim pomešajte ovesnu kašu, bademovo mleko, orahe, cimet i morsku so u velikoj činiji. Kada se sjedini, podelite u dve činijice i prelijte bobičastim voćem. Ako je potrebno, dospite mleka. Prekrijte i ostavite u fižideru preko noći ili bar 4 sata.
Pre nego što počnete da jedete, možete dodati još bobičastog voća i oraha ako želite.
Može se čuvati u frižideru do nedelju dana.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon