Povrće u aspiku




POTREBNO JE
1-2 kg raznog sezonskog povrća (po 100 g boranije, graška, šargarepe, kelja, kelerabe, karfiola), 2 kašike vinskog sirćeta, 8 listova belog želatina, 2 manja kisela krastavca, 1 kuvana cvekla, peršunov list ili sušeni prešun, ulje, so


PRIPREMA
Povrće obarite u slanoj vodi. Sve osim graška isecite na rezance i kolutove, stavite u đevđir i ostavite da se ocedi. U staklenu činiju složite povrće, u sredinu stavite boraniju i okolo napravite venčiće od ostalog povrća. Prelijte uljem. Želatin potopite u mlak čaj da bi se opustio. U vodu od povrća dodajte sirće i želatin, pa prelijte povrće. Stavite ga na led da bi se steglo. Pre serviranja, ukrasite kuvanom i sitno iseckanom ili izrendanom cveklom, sitno iseckanim kiselim krastavcima i peršunovim listom.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment