POTREBNO JE
Manja kutija piškota, 125 g maslaca, 4 jajeta, 125 g šećera, 150 g čokolade, pola šolje mleka, kašičica ekstrakta vanile, 2 kesice burbon vanilin šećera, 250 ml slatke pavlake
Manja kutija piškota, 125 g maslaca, 4 jajeta, 125 g šećera, 150 g čokolade, pola šolje mleka, kašičica ekstrakta vanile, 2 kesice burbon vanilin šećera, 250 ml slatke pavlake
PRIPREMA
Manju posudu u kojoj ćete spremati tortu premažite maslacem. Mleko sipajte u duboki tanjir i pomešajte ga s ekstratom vanile, pa umačite piškote koje ste prethodno nožem isekli na visinu posude. Odvojite žumanca od belanaca, pa penasto umutite maslac i žumanca. U to polako dodajte otopljenu čokoladu i mešajte mikserom da se masa ujednači. Čvrsto ulupajte belanca sa šećerom i laganim pokretima ih umešajte u prvi deo fila. Polovinu mase sipajte u pripremljenu posudu i po njoj naslažite preostale komadiće piškota koje ste prethodno umočili u mleko. Sipajte ostatak fila i markizu stavite u zamrzivač. Sat pre služenja izvadite posudu, kratko je uronite u toplu vodu, pa okrenite na tanjir, a potom preklopite drugim tanjirom i opet okrenite, tako da zaobljeni deo piškota bude gore.
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon