Evo još jedne varijante omiljenih palačinki. Kokos palačinke su izdašnije i mekše od klasičnih, a u kombinaciji s kukuruznim i kokosovim brašnom te belom čokoladom su prosto neodoljive.
Priprema
Jaje ručno razmutiti, a suve sastojke posebno izmešati. Jajima dodati i umutiti ulje, naizmenično suve sastojke i mleko s mineralnom vodom da se dobije jednolično testo bez grudvica. Testo ostaviti da odstoji 30 minuta pa peći palačinke.
Za krem u malo hladnog mleka otopiti puding pa ga dodati u ključalo mleko sa šećerom i skuvati puding uz stalno mešanje. U puding dodati vanilin šećer, belu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi pa na kraju umešati kokosovo brašno, jos malo promešati i namazati palačinke.
Sastojci
Testo
2 jaja
2 kašike ulja
100 ml mleka
100 ml kisele vode
1 kesica vanilin šećera
70 g oštrog brašna
40 g kukuruznog brašna
4 kašike kokosovog brašna
2 kašike ulja
100 ml mleka
100 ml kisele vode
1 kesica vanilin šećera
70 g oštrog brašna
40 g kukuruznog brašna
4 kašike kokosovog brašna
Krem
1 kesica pudinga od vanile
100 ml mleka
60 g šećera
2 rebra bele čokolade
4 kašike kokosovog brašna
2 kesice vanilin šećera
100 ml mleka
60 g šećera
2 rebra bele čokolade
4 kašike kokosovog brašna
2 kesice vanilin šećera
(kuhinjarecepti.com)
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon