Hrskave rolnice



Potrebno je za 4 osobe
100 g kora za pitu, 30 g komorača, 30 g šargarepe, 30 g tikvica, 30 g paprike babure, 15 ml maslinovog ulja, 30 g celera, 40 g kisele pavlake, 10 g brašna, 2 g soli, 1 g bibera, 30 ml ulja, 20 ml soja-sosa, 5 g susama


Priprema
Komorač, šargarepu, tikvice, celer i papriku isecite na štapiće i kratko propržite na maslinovom ulju, ali pazite da ostanu hrskavi. Na kraju posolite i pobiberite. Isecite kore u obliku pravougaonika i svaki nadenite povrćem. Ivice premažite vodom pomešanom sa brašnom, kako bi se rolnice zalepile, i urolajte. Pržite u dosta ulja ili pecite u plehu 15 minuta na 180 stepeni. U soja-sos dodajte proprženi susam i promešajte. Gotove rolnice servirajte s kiselom pavlakom, peršunom i soja-sosom.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment