DVOBOJNI PUDING



POTREBNO JE
ZA PUDING
200 g pirinča, 700 ml mleka, prstohvat soli, 190 g šećera, štapić cimeta, 220 ml zaslađene slatke pavlake 
ZA KOMPOT 500 g kajsija, 3–4 kašike šećera, štapić cimeta, 2 kašike maslaca


PRIPREMA
Za kompot pomešajte seckane kajsije, šećer i cimet. Istopite maslac, ubacite voće i na jakoj vatri kuvajte nekoliko minuta da omekša. Prohladite. Za puding izmešajte pirinač, mleko, so, šećer i cimet, pa stavite da proključa. Smanjite vatru i kuvajte dok pirinač ne upije mleko. Ostavite da se hladi nekoliko minuta i sastavite s pavlakom. Razlijte puding od pirinča u čaše ili činije i odozgo sipajte kompot. Služite i toplo i hladno.  

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment