Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 4-5 češnja češnjaka
- 1/2 kg crvene pečene paprike
- 400 g pelata (umak od rajčice)
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica brašna
- 3 žlice mladog sira
- po ukusu soli, papra i suhog biljnog začina
- po ukusu peršinovog lista i origana
- 1/2-1 ljuta papričica
Priprema:
Pečenu papriku očistiti i ostaviti da se ocijedi. Odvojiti nekoliko sa strane. U sjeckalici usitniti luk i češnjak i pržiti na maslacu dok ne omekša. Također u sjeckalici usitniti papriku, papričicu i pelate, pa dodati luku i kuhati dvadesetak minuta. Začiniti po ukusu. U drugoj posudi otopiti žlicu maslaca pa zažutiti brašno. Odmah potom dodati 3 žlice mladog sira i dobro promiješati. Smjesu sa sirom dodati u posudu s paprikama i rajčicama pa prokuhati nekoliko minuta. Začiniti s začinima, peršinom i origanom.
Prokuhati još nekoliko minuta, a onda prebaciti u vatrostalnu posudu, poredati paprike koje smo odvojili i staviti da se peče u dobro pećnici 10-15 minuta. Izvaditi iz pećnice i posuti s peršinom.Može poslužiti kao samostalno jelo ili kao pikantan umak uz meso.
Izvor : recepti-svijeta.com
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon