Pita s jabukama



POTREBNO JE
500 g jabuka, 1 limeta ili 1 limun, 25 g šećera, 100 g badema u listićima, 70 g suvog grožđa, kašika ruma, 100 g prezli, 50 g šećera u prahu, 2 kašičice mlevenog cimeta, 250 g brašna, 150 ml mleka, 1 jaje, kašika ulja, prstohvat soli

PRIPREMA
Brašno, mleko, jaja , ulje i so mešajte lagano da se masa sjedini. Kad testo počne da se odvaja od zidova posude, napravite od njega loptu, premažite je uljem i ostavite da odstoji pola sata. Jabuke sitno isecite i preko njih iscedite sok od limete ili limuna. Dodajte rum i suvo grožđe, a listiće badema blago ispecite u tiganju, pa, kad se prohlade, sjedinite ih s jabukama. Testo tanko razvucite na pobrašnjenu krpu, pa ga premažite uljem i pospite prezlama. Uzduž stavite fil od jabuka i pospite šećerom i cimetom. Uz pomoć krpe urolajte pitu, zatvorite krajeve i stavite na podmazan pleh. Pecite oko 25 minuta na 220 stepeni. Prohlađenu pitu isecite na parčad i pospite šećerom u prahu. 

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment