Sastojci za ćufte:
- 450 g mljevenog mesa
- 1 glavica luka
- 1 češnjak češnjaka
- 1 žumanjak
- 2-3 žlice krušnih mrvica (prezle)
- sol
- papar
- mješavina začina
- svježi peršin
Sastojci za pire:
- 5 krumpira
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice kiselog vrhnja
- soli po ukusu
Sastojci za preljev:
- 2 jaja
- 1 bjelanjak
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 5 žlice vrhnja za kuhanje
- soli po ukusu
Dodatni sastojci:
- mali komad maslaca
- 2 žlice krušnih mrvica
Priprema:
Pomiješati mljeveno meso, sitno sjeckan luk i protisnuti češnjak, pa dodati žumanjak, krušne mrvice i začine. Sve zajedno dobro pomiješati pa smjesu staviti u hladnjak na 30 minuta. Oblikovati ćufte, pa ih kratko propržiti na ulju. Krumpir skuhati, propasirati i dodati sol, maslac i vrhnje. Pleh premazati komadićem maslaca i posuti krušnim mrvicama.
U pleh staviti pire krumpir, pa utisnuti pržene ćufte.
Umutiti jaja i bjelanjak. Dodati sol, kiselo i vrhnje za kuhanje posoliti i preliti preko. Po ukusu posuti s peršinom, origanom….. Staviti u pećnicu zagrijanu na 200 ºC, pa peći dok ne porumeni. Pečene “zarobljene” ćufte malo ohladiti i rezati na komade. Poslužiti tople ili hladne, uz salatu.
Izvor : recepti-svijeta.com
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon