Krem čorba od tikvica

POTREBNO JE
450 g tikvica, 1 l pileće supe, 2 jajeta, 3 kašike maslaca, glavica crnog luka, 2 kašike rendanog parmezana, kašika seckanog peršuna, 2 kašike seckanog bosiljka, nekoliko kriški hleba, biber, so







PRIPREMA
Tikvice očistite i isecite na kolutiće. Crni luk sitno iseckajte, pa ga propržite na zagrejanom maslacu. Potom dodajte tikvice i dinstajte desetak minuta. Prelijte supom, sačekajte da proključa, pa smanjite temperaturu i kuvajte još 20 minuta. Čorbu ispasirajte ili izmiksujte u blenderu i vratite na šporet da opet proključa. Umutite jaja sa sirom, peršunom i bosiljkom, pa postepeno umešajte u čorbu. Začinite po ukusu. Služite sa kockicama hleba ispečenim na malo maslinovog ulja.

Previous
Next Post »
Thanks for your comment