Malo mlevenog keksa, neko sezonsko voće, bogat čokoladni ili beli krem, i eto finog kolača za najviše 40 minuta.
ŽUTI ČIZKEJK
POTREBNO JE
ZA KORU
POTREBNO JE
ZA KORU
250 g „plazme mlevene“, 125 g maslaca, 2 kašike meda, kesica vanilin šećera, pola kašičice cimeta
ZA FIL 500 g nesanog sremskog sira, 4 jaja, 200 g maslaca, 200 g šećera, 2 kesice vanilin šećera
ZA PRELIV 400 g očišćenih breskvi, 100 g ribizli, 200 g šećera, kesica vanilin šećera, 2 kašike meda
PRIPREMA
Mlevenu plazmu, rastopljeni maslac, med, vanilin šećer i cimet dobro izmešajte i smesom obložite podmazan sud. Žumanca i šećer penasto umutite, dodajte sir i otopljeni, prohlađeni maslac. Belanca dobro umutite i lagano sastavite sa pripremljenim sirom. Smesu rasporedite po kori i pecite 30 minuta na 175 stepeni. Oljuštene i isečene breskve kuvajte sa šećerom i medom da se šećer rastopi, te ohladite. Ohlađenu tortu pospite očišćenim ribizlama i prelijte prelivom.
PRIPREMA
Mlevenu plazmu, rastopljeni maslac, med, vanilin šećer i cimet dobro izmešajte i smesom obložite podmazan sud. Žumanca i šećer penasto umutite, dodajte sir i otopljeni, prohlađeni maslac. Belanca dobro umutite i lagano sastavite sa pripremljenim sirom. Smesu rasporedite po kori i pecite 30 minuta na 175 stepeni. Oljuštene i isečene breskve kuvajte sa šećerom i medom da se šećer rastopi, te ohladite. Ohlađenu tortu pospite očišćenim ribizlama i prelijte prelivom.
PLAZMA TORTA
POTREBNO JE
ZA KORU 250 g „plazme mlevene“, 100 g maslaca, 2 kašike kakaoa, 50 ml gaziranog soka od pomorandže, kesica vanilin šećera
POTREBNO JE
ZA KORU 250 g „plazme mlevene“, 100 g maslaca, 2 kašike kakaoa, 50 ml gaziranog soka od pomorandže, kesica vanilin šećera
ZA PRVI FIL 250 ml mleka, 100 g šećera, kesica pudinga od čokolade, 125 g maslaca, 20 ml likera od badema ZA DRUGI FIL 300 ml slatke pavlake, 100 g šećera u prahu
ZA PRELIV kesica preliva za torte, 40 g šećera, 250 ml vode
PRIPREMA
Mleveni keks, rastopljeni, prohlađeni maslac, kakao i sok dobro izmešajte. Smesom obložite dno podmazanog kalupa. Mleko i šećer stavite da se kuvaju, a prah za puding razmutite sa nekoliko kašika hladnog mleka. Kad mleko počne da vri, skinite ga sa vatre i sastavite sa prahom za puding, pa vratite na vatru da se puding zgusne. U prohlađeni puding dodajte liker i umućeni maslac, pa fil rasporedite po kori. Dobro umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i stavite preko prvog fila. Sadržaj kesice za preliv pomešajte sa šećerom i tri kašike vode. Kad provri preostala voda, skinite sa vatre i umešajte pripremljenu smesu. Ponovo stavite na vatru i mešajte dok ne proključa. Preliv hladite nekoliko minuta uz stalno mešanje i njime prelijte tortu.
PRIPREMA
Mleveni keks, rastopljeni, prohlađeni maslac, kakao i sok dobro izmešajte. Smesom obložite dno podmazanog kalupa. Mleko i šećer stavite da se kuvaju, a prah za puding razmutite sa nekoliko kašika hladnog mleka. Kad mleko počne da vri, skinite ga sa vatre i sastavite sa prahom za puding, pa vratite na vatru da se puding zgusne. U prohlađeni puding dodajte liker i umućeni maslac, pa fil rasporedite po kori. Dobro umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i stavite preko prvog fila. Sadržaj kesice za preliv pomešajte sa šećerom i tri kašike vode. Kad provri preostala voda, skinite sa vatre i umešajte pripremljenu smesu. Ponovo stavite na vatru i mešajte dok ne proključa. Preliv hladite nekoliko minuta uz stalno mešanje i njime prelijte tortu.
SLATKE KOCKE
POTREBNO JE
ZA KORE 6 jaja, 180 g šećera, 220 g „plazme mlevene“, 2 kašike kakaoa ZA FIL 4 jaja, 200 g šećera, kesica vanilin šećera, 80 g brašna, 700 ml mleka ZA POSIPANJE 100 g seckanih oraha
PRIPREMA
Jaja i šećer penasto umutite, dodajte mleveni keks izmešan sa kakaom. Smesu podelite na dva dela, pa prvi deo rasporedite u podmazan pleh. Za fil umutite žumanca, vanilin šećer, 100 g šećera i brašno razmutite i sipajte u ključalo mleko, pa kuvajte da se krem zgusne. Prohlađeni krem sastavite sa dobro umućenim belancima i preostalim šećerom. Fil rasporedite preko kore. Odozgo rasporedite drugu polovinu testa i pospite seckanim orasima. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.
POTREBNO JE
ZA KORE 6 jaja, 180 g šećera, 220 g „plazme mlevene“, 2 kašike kakaoa ZA FIL 4 jaja, 200 g šećera, kesica vanilin šećera, 80 g brašna, 700 ml mleka ZA POSIPANJE 100 g seckanih oraha
PRIPREMA
Jaja i šećer penasto umutite, dodajte mleveni keks izmešan sa kakaom. Smesu podelite na dva dela, pa prvi deo rasporedite u podmazan pleh. Za fil umutite žumanca, vanilin šećer, 100 g šećera i brašno razmutite i sipajte u ključalo mleko, pa kuvajte da se krem zgusne. Prohlađeni krem sastavite sa dobro umućenim belancima i preostalim šećerom. Fil rasporedite preko kore. Odozgo rasporedite drugu polovinu testa i pospite seckanim orasima. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon