Sastojci:
- oko 300 g pilećih fileta
- 1 glavica luka
- 2 mrkve
- oko 80 g očišćene čičoke
- 80 g bulgura
- začini
- sol
- papar
- vegeta
- oko 150 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržiti sitno sjeckan luk i sitno sjeckan pileći file. Dodati čičoku i mrkvu, narezane na kockice. Kratko prodinstati. Dodati bulgur, začiniti po ukusu (sol, papar, vegeta), preliti vodom i kuhati pokriveno, nekih 30-tak minuta. Po potrebi doliti još vode. Pred kraj kuhanja dodati i vrhnje za kuhanje, pa još kratko krčkati na laganoj vatri.
Related Post
Korneti sa spanaćem
POTREBNO JE
8 palačinkiZa fil: 250 g spanaća, luk, čen belog luka, supena kašika mekog brašna,
PIKANTNE ĆUFTICE
POTREBNO JE:
800 g mešanog mlevenog mesa, 200 g President Somborske, 4 kriške pančete, 10 fefer
PIKANTNA SALATA OD KROMPIRA
SASTOJCI :
1/4 šolje ulja
2 krompira
2 jaja
1 struk mladog luka ili 1 glavica crnog luka
svježi
PUNJENE POGAČICE
Tijesto:
800 gr brašna
0,5 l mlijeka
malo praška za pecivo
1/2 praška za pecivo
1 žliči
Brza i Fina Pita sa Svježim Kravljim Sirom, Špinatom i Jajima
Sastojci: za tijesto:250 g glatkog brašna,so,šećer,200 g maslaca;za fil: 300 g špi
PAPRIKE PUNJENE SIROM
Sastojci:
7-8 zelenih paprika
500 gr svježeg sira
1 kiselo vrhnje
2 jaja
kilogram mlado
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon