POTREBNO JE
ZA KORE
7 belanaca, 120 g šećera, 170 g pečenih mlevenih lešnika, 2 kašike oštrog brašna, 2 kašike kakaoa, 1 kašičica praška za pecivo
ZA KORE
7 belanaca, 120 g šećera, 170 g pečenih mlevenih lešnika, 2 kašike oštrog brašna, 2 kašike kakaoa, 1 kašičica praška za pecivo
ZA FIL 900 ml punomasnog mleka, 7 žumanaca, 200 g karamel lešnik bombona, 150 g gustina, 130 g šećera, 200 g margarina, 200 ml slatke pavlake
ZA NATAPANJE
100 ml mleka, kašika ruma
PRIPREMA
Čvrsto umutite belanca sa šećerom i lagano mešajući dodajte im prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju dodajte i mlevene lešnike. Od smese pecite dve kore, svaku po 20 minuta na 160 stepeni. Ohlađene kore presecite tako da dobijete četiri. Karamel bombone ubacite u 150 ml vrućeg mleka i na laganoj vatri ih zagrevajte da se otope. Od preostalog mleka odvojte 100 mililitara, a ostalo dodajte otopljenim karamelama i zagrejte da sve provri. U posebnoj posudi sjedinite žumanca, gustin, šećer i hladno mleko i smesu sipajte u karamel mleko. Zakuvajte gust krem, energično mešajte i sklonite s vatre. Pokrijte površinu krema providnom folijom i ohladite ga. Od fila odvojte nekoliko kašika za ukrašavanje torte, a u preostali fil umešajte umućen margarin i pavlaku. Svaku koru poprskajte mlekom i rumom, nafilujte tortu i ukrasite je karamel kremom.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon