Sastojci za tijesto:
- 150 grama brašna
- 50 grama margarina
- 1/4 žličice soli
- 1 dl kiselog vrhnja
Sastojci za nadjev:
- 500 gr kuhane piletine
- 250 gr brokule
- 150 gr poriluka
- 1 žlica margarina
- 200 gr crvene paprike
- 5 jaja
- 1,5 dl mlijeko
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- 1 žličica soli
- papar
- 150 gr naribanog sira
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto, zamotati ga u plastičnu foliju i staviti g au hladnjak da odmara dok pripremite nadjev. Kuhanu piletinu narežite na kockice. Brokulu oparti i odvojiti cvjetiće. Poriluk i papriku narezati. U wok na malo ulja staviti narezani poriluk, brokulu i papriku. Prijati 5 minuta na laganoj vatri (uz stalno miješanje da se povrće opusti).
Tijesto razviti i utisnuti ga u podlogu za pite (promjer 27 cm). Malo viljuškom izbosti dno. Staviti u zagrijanu pećnicu na 180ºC na 15 minuta. Potom rasporediti povrće preko tijesta, a narezanu piletinu iznad. Jaja pomiješati, dodati vrhnje i mlijeko, sol i papar. Smjesu dobro pomiješati i uliti u kalup. Vrh posuti s naribanim sirom. Staviti u zagrijanu pećnicu na 180ºC na 30 minuta. Poslužiti uz dosta sezonske salate.
Izvor : recepti-svijeta.com
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon