Sastojci:
- 4 bataka srednje veličina
- malo brašna
- malo prezle (krušnih mrvica)
- po ukusu soli
- papar
- suhog biljnog začina
Sastojci za orli umak:
- 1 čaša brašna
- 1 žličica suhog biljnog začina
- 2 žličice aleve paprike
- 1/2 boce piva
Priprema:
Batake oprati, osušiti i natrljati začinima. Pripremiti orli umak tako što u brašno dodamo suhi biljni začin i alevu papriku, dodamo pivo i miješamo žicom dok ne zapijeni. Batake uvaljamo u brašno, orli sos i prezlu i pržimo u vrelom ulju. Odložimo na papirni ubrus da se upije višak masnoće. Služiti uz povrće po izboru i umak od jogurta i majoneza.
Related Post
Starinska musaka
POTREBNO JE
1 kg paradajza, 500 g plavih patlidžana, 500 g junećeg mesa, 1,5 dl ulja, 5 dl
MEKSIČKE TORTILJE S MLJEVENIM MESOM
Sastojci:
8 tortilja
500 gr. mljevenog mesa
2 crvena luka (kapule)
400 gr pelati
PILETINA U UMAKU OD GUSTE JUHE OD GLJIVA
Sastojci:
500 gr pilećih fileta
1 gusta juha od gljiva
3 dcl vrhnja za kuhan
KROKETI
POTREBNO JE400 g pirinča, 25 g maslaca, 2 jajeta, parmezan, 1 deblja šnita šunke, 1 šnita kačkava
QUICHE LORRAINE
Tijesto:
25 dkg brašna
15 dkg maslaca
2 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
žličica soli
Pre
TJESTENINA S UMAKOM OD TUNE
Sastojci:
400 g tjestenine
2 tunjevine u maslinovom ulju
1 korica od limuna
malo
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon