POTREBNO JE
ZA KORU
ZA KORU
6 jaja 150 g šećera, 50 g kakaoa, 100 g oraha, 60 g brašna, malo ulja, vanilin šećer
ZA FIL
1,5 l slatke pavlake, 100 g šećera, 300 g svežeg ili kandiranog voća (banana, kivi, malina, jagoda), sok od pomorandže
PRIPREMA
Odvojte belanca od žumanaca, pa od belanaca ulupajte čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Lagano umešajte jedno po jedno žumance, brašno, ulje i vanilin šećer. Deo brašna može da se zameni mlevenim orasima iste težine. Koru pecite u dobro podmazanom kalupu prečnika 24 cm na 200 stepeni, a kad se ohladi, presecite je na tri dela. Slatku pavlaku rashladite i umutite sa šećerom, pa nafilujte prvu koru. Pospite seckanim voćem, pa ponovite postupak sa ostalim korama. Ako želite mekše kore, natopite ih voćnim sokom. Tortu dobro ohladite pre serviranja.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon