KOCKE S MEDOM



POTREBNO JE
šolja meda, šolja vode, šolja ulja, kašičica sode bikarbone, brašna po potrebi; za fil: 2 šolje šećera, 3 šolje mlevenog kikirikija, 3 kašike ulja, 4 kašike votke; za glazuru: 150 g šećera u prahu, malo soka od limuna, žuta kolačarska boja


PRIPREMA
Zamesite testo od meda, vode, ulja, sode bikarbone i brašna tako da ne bude tvrdo. Pecite koru na umerenoj temperaturi dok ne porumeni. Ohladite i podelite na dva jednaka dela. Za fil ušpinujte šećer sa šoljom vode da bude gust kao za slatko. Dodajte kikiriki, ulje i votku. Sve umutite, ohladite, pa spojite kore filom. Za glazuru umutite šećer u prahu s limunom, dodajte boju, prelijte kolač šećernom glazurom i ostavite da se glazura stegne i osuši. Kolač secite na šnite ili na kocke.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment