POTREBNO JEZA KORE
4 jajeta, 3 kašike tople vode, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 50 g meda, 100 g brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 100 g mlevenog badema
ZA FIL
500 g jagoda ili malina, 400 ml slatke pavlake, 500 g krem sira, 100 g meda, 1 vanilin šećer, malo cimeta, 150 g bele čokolade
ZA PRELIV
kesica preliva za torte sa ukusom jagode ili maline
PRIPREMA
Čvrsto umutite belanca sa šećerom, medom i vanilin šećerom, pa dodajte jedno po jedno žumance i tri kašike vode, a na kraju umešajte bademe i brašno pomešano s praškom za pecivo. Od ove smese ispecite dve tanke kore u podmazanom i brašnom posutom plehu. Kore pecite na 180 stepeni oko 10 minuta. Dok se kore hlade, umutite pavlaku i sjedinite je s krem sirom koji ste izmešali s medom, vanilin šećerom, cimetom i otopljenom belom čokoladom. Prvu koru premažite filom, rasporedite sitno iseckano voće, prekrijte ga filom, poklopite korom i na isti način nafilujte drugu koru. Nafilovanu tortu stavite da se dobro ohladi, a pre iznošenja na sto prelijte je gotovim prelivom od jagoda ili malina i po želji ukrasite voćem.
izvor: zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon