Sastojci:
1.dio
- 230 ml mlijeka
- 30 g čokolade u prahu
- 3 kašike tople vode
- 140 g šećera
- 2 vanilin šećera
2. dio
- 250 g brašna
- 60 g kakaa1,5 kašičica praška za pecivo
- 1,5 kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 180 ml mlijeka
- 90 ml ulja
- 2 jaja
Dodatni sastojci:
- šećer u prahu
Priprema:
1.dio – staviti mlijeko da prokuha. Sjediniti čokoladu i toplu vodu. U provrelo mlijeko dodati šećer i čokoladu s vodom, pa sve kuhati 1 minutu. Ostaviti da se ohladi.
2. dio – pomiješati prosijano brašno i kakao, dodati prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli. Posebno izmiksati mlijeko s jajima i uljem. Smjesu dodati u brašno s kakaom i ostalim sastojcima, pa lagano pomiješati. Dodati i ohlađeni 1.dio. Kratko izmiksati, pa sipati u pleh (20×30 cm), obložen papirom za pečenje. Peći u pećnici, zagrijanoj na 180 ºC, oko 30 minuta. Pečen kolač ohladiti i rezati na komade. Posuti šećerom u prahu, pa poslužiti.
Izvor : recepti-svijeta.com
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon