POTREBNO JE
500 g mlevenog mesa, 50 g prezli, 50 g brašna, 2 jajeta, struk mladog crnog luka, kašičica soli, 2 kašičice suvog biljnog začina, polovina kašičice bibera, pola kesice praška za pecivo, malo peršuna, malo lista celera
PRIPREMA
Pomešajte prezle, brašno i prašak za pecivo, pa sjedinite s mlevenim mesom. Dodajte iseckan mladi crni luk, list peršuna i list celera. Umešajte preostale navedene začine i dobro mešajte da dobijete finu glatku smesu. Na nauljenoj radnoj površini oblikujte pljeskavice. Pržite ih u dobro zagrejanom ulju dok ne porumene s obe strane.
PRIPREMA
Pomešajte prezle, brašno i prašak za pecivo, pa sjedinite s mlevenim mesom. Dodajte iseckan mladi crni luk, list peršuna i list celera. Umešajte preostale navedene začine i dobro mešajte da dobijete finu glatku smesu. Na nauljenoj radnoj površini oblikujte pljeskavice. Pržite ih u dobro zagrejanom ulju dok ne porumene s obe strane.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon