KROKETI



POTREBNO JE
400 g pirinča, 25 g maslaca, 2 jajeta, parmezan, 1 deblja šnita šunke, 1 šnita kačkavalja, 80 ml supe, prezle, so, biber, brašno, ulje


PRIPREMA
Na laganoj vatri rastopite maslac, dodajte pirinač i pržite ga nekoliko minuta mešajući varjačom. Sipajte ključalu supu i kuvajte dok je pirinač ne upije. Dodajte malo ribanog parmezana, so i biber. Preručite pirinač na tacnu da se ohladi. Narendajte šunku i kačkavalj, pa ih sastavite s ohlađenim pirinčem i prethodno umućenim jednim jajetom. Od smese pravite loptice, uvaljajte ih u brašno, umućeno jaje, pa u prezle. Pržite ih na vrelom ulju stralno okrećući da ravnomermo porumene sa svih strana. 

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment