Sastojci:
- 1 kg bijelog pilećeg mesa
- 500 g poriluka
- 3-4 češnja češnjaka
- 500 g rajčice
- 1 veza peršina
- nekoliko grančica čubrice
- po ukusu papra
- suhi biljni začin
Priprema:
Piletinu iseči na kockice i začiniti začinom i paprom, pa kratko propeći na ulju. Na maslinovom ulju dobro upržiti sitno sjeckan poriluk, dok ne počne da se zgušnjava, podlijevati ga s malo vode. Dodati češnjak. Rajčice očistiti od korice i nasjeći mesnati dio. Dodati poriluku i kuhati na laganoj vatri dok se lijepo ne zgusne. Staviti kockice mesa, pa još desetak minuta kuhati na tihoj vatri. Začiniti po ukusu, dodati sitno sjeckan peršinom i izmrviti nekoliko grančica čubrice. Pirjati još nekoliko minuta. Ukrasiti grančicama čubrice i poslužiti toplo.
izvor : zena.blic.rs
izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon