PILETINA U UMAKU OD RAJČICE

umak_piletina


Sastojci:
  • 1 kg bijelog pilećeg mesa
  • 500 g poriluka
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 500 g rajčice
  • 1 veza peršina
  • nekoliko grančica čubrice
  • po ukusu papra
  • suhi biljni začin

Priprema:
Piletinu iseči na kockice i začiniti začinom i paprom, pa kratko propeći na ulju. Na maslinovom ulju dobro upržiti sitno sjeckan poriluk, dok ne počne da se zgušnjava, podlijevati ga s malo vode. Dodati češnjak. Rajčice očistiti od korice i nasjeći mesnati dio. Dodati poriluku i kuhati na laganoj vatri dok se lijepo ne zgusne. Staviti kockice mesa, pa još desetak minuta kuhati na tihoj vatri. Začiniti po ukusu, dodati sitno sjeckan peršinom i izmrviti nekoliko grančica čubrice. Pirjati još nekoliko minuta. Ukrasiti grančicama čubrice i poslužiti toplo.

izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment