PILEĆI ĐUVEČ



POTREBNO JE
250 g pirinča, 1 veće pile, 150 ml ulja, 50 g maslaca, 50 ml pileće supe, 1 glavica crnog luka, 2 kašike suvog grožđa, list lovora, so, biber 


PRIPREMA
U posebnom loncu u dve litre posoljene vode kuvajte na jakoj vatri pile isečeno na veće komade. U drugom loncu u uzavrelu vodu polagano sipajte očišćeni pirinač i kuvajte ga oko 15 minuta, da bude malo mekan, a zatim ga procedite. Na zagrejano ulje stavite sitno naseckan luk i malo ga propržite. U vatrostalnu činiju stavite pirinač, isprženi luk, suvo grožđe prethodno odstajalo u toploj vodi i oceđeno i začine. Masu dobro izmešajte, prelijte pilećom supom i stavite u rernu da se peče dok pirinač ne bude mekan. Zatim odozgo složite kuvane komade pileta i zapecite da meso porumeni, prelijte otopljenim maslacem i služite uz sezonsku salatu.

izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment