Katina torta



POTREBNO JE3 gotove kore za tortu, 600 ml mleka, 4 kašike gustina, 5 kašika šećera, 250 g putera, 4 kesice vanilin šećera, čokoladno mleko
ZA PRELIV
100 g čokolade za kuvanje, 50 g putera, kašika mleka

PRIPREMA
Gustin razmutite u 50 ml mleka, a ostatak mleka zasladite, dodajte vanilin šećer i stavite da se kuva. U poluzagrejano mleko sipajte gustin i kuvajte dok se ne zgusne. Kada se fil prohladi, dodajte umućen puter i mikserom mutite da se sve sjedini. Dve kore poprskajte ostatkom mleka, a jednu obilno natopite čokoladnim mlekom. Filujte prvo svetlu koru, potom tamnu, završite svetlom korom i filom okolo omažite tortu. Na pari istopite čokoladu sa puterom i mlekom. Mešajte da se glazura ohladi i njome prelijte tortu. Ukrasite po želji.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment