ZAPEČENE ĆUFTE



POTREBNO JE
500 g svinjskog mesa, 500 g telećeg mesa, 300 g mešanog mlevenog mesa, 750 g mariniranih pečuraka, 4–5 glavica crnog luka, kesica krem supe od pečuraka, suvi biljni začin, biber, origano, začinska
paprika, lovorov list


PRIPREMA
Svinjsko i teleće meso isecite na kockice i kuvajte pola sata. Prodinstajte luk, dodajte kuvano teleće meso, propržite nekoliko minuta, ubacite svinjsko meso i dinstajte. Od mlevenog mesa, suvog biljnog začina, jaja i prezli napravite ćufte i ostavite ih sa strane. Mesu dodajte marinirane pečurke, pa posle pet minuta i ćufte. Krem supu od pečuraka skuvajte u supi koja je ostala od kuvanja mesa. Začinite je i dodajte u lonac. Kuvajte još nekoliko minuta i sve prespite u zemljanu posudu. Pecite od oko 90 minuta na 200 stepeni.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment