Crno-bela torta
POTREBNO JE
ZA KORE
3 jajeta, 2 kašike vrele vode, 100 g šećera, kesica šećera burbon vanila, 50 g brašna, 50 g skrobnog brašna, pola kašičice praška za pecivo, 20 g kakaoa
ZA ČOKOLADNI MUS
250 ml slatke pavlake, 100 g šećera, 150 g čokolade sa 50 % kakaoa
ZA KREM OD POMORANDŽE
4 lista belog želatina, 150 g masnije kisele pavlake, 50 g šećera u prahu, rendana korica pomorandže, 350 ml slatke pavlake, 4 kašike likera od pomorandže
ZA DEKORACIJU
100 g mlečne čokolade, 100 ml slatke pavlake
PRIPREMA
Mutite jaja s vrelom vodom i, kad se dobro zapene, dodajte šećer i vanilu, a zatim lagano umešajte i ostale sastojke. U manjem kalupu za tortu ispecite tri kore, svaku po 15 minuta na 175 stepeni. Zagrejte pavlaku sa šećerom pazeći da ne provri, pa dodajte narendanu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ohlađen mus umutite mikserom. Pomešajte kiselu pavlaku sa šećerom i korom pomorandže, pa dodajte otopljen želatin. Umutite slatku pavlaku, sjedinite je s kremom od pomorandže i na kraju dodajte liker. Oba fila sipajte u kese kojima ste odsekli vrh. Stavite prvu koru u kalup za tortu, poprskajte je likerom, pa na koru istiskujte čokoladni mus u obliku proređenih koncentričnih krugova, a između njih istisnite beli fil. Stavite drugu koru i ponovite filovanje. Treću koru premažite samo tamnim filom, a, kad se torta ohladi, prelijte je glazurom od čokolade i ukrasite po želji.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon