PILEĆA KREM JUHA
Sastojci:
2 žlice maslaca
1 luk
2 češnja češnjaka
1 stabljika celera
3 mrkve
2 krumpira
pileći temeljac
1 čaša mlijeka
4 žlice brašna
3 pileća fileta
sol
papar
Priprema:
U slanoj vodi prokuhati pileća prsa koja ste prethodno narezali na kockice. Kada je kuhano izvaditi filete i sačuvati temeljac.
U posebnoj posudi na zagrijati maslac i dodati sitno narezani luk. Pirjati na laganoj vatri dok ne omekša, potom dodati sitno narezani celer, mrkvu i zgnječeni češnjak. Dodati sol i prijati uz stalno miješanje na laganoj vatri oko 3-4 minute. Potom dodati pileći temeljac i sitno narezani krumpir. Kuhati na laganoj vatri oko 15-20 minuta. U posudi dobro pomiješati mlijeko i brašno i dodati u juhu zajedeno sa kuhanim pilećim prsima. Kuhati na laganoj vatri dok se ne postigne željena gustoća. Dodati papar i još soli ukoliko je potrebno. Također po želji možete juhu skroz izmiksati sa štapnim mikserom te dodati i malo vrhnja za kuhanje.
Izvor : recepti-svijeta.com
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon