TJESTENINA S UMAKOM OD TUNE

Tjestenina s umakom od tune


Sastojci:
  • 400 g tjestenine
  • 2 tunjevine u maslinovom ulju



  • 1 korica od limuna
  • malo maslinovog ulja
  • malo sitno narezanog bosiljka
  • sol
  • papar
  • srdela
  • kapare
  • 2 češnjaka
  • 300 gr narezanih rajčica (konzerviranih)
  • sitno narezani peršin
  • sok od jednog limuna
Priprema:
Tjesteninu skuhati al dente. Staviti tunjevinu u posudu i raskomadati s vilicom. Dodati koricu i sok od limuna, 2 jušne žlice maslinovog ulja, bosiljak, malo soli i papra i ostaviti malo da odstoji. U međuvremenu ugrijati 2 jušne žlice maslinovog ulja i zapržiti češnjak narezan na tanke trakice. Potom dodati kapare (količina po želji) , rajčice i tunjevinu. Kuhati na laganoj vatri 5-10 minuta. Procijediti tjesteninu i odmah pomiješati s vrućim umakom, dodati peršina.
Po potrebi dodati još malo maslinovog ulja.

Previous
Next Post »
Thanks for your comment