Sastojci:
- 400 g tjestenine
- 2 tunjevine u maslinovom ulju
- 1 korica od limuna
- malo maslinovog ulja
- malo sitno narezanog bosiljka
- sol
- papar
- srdela
- kapare
- 2 češnjaka
- 300 gr narezanih rajčica (konzerviranih)
- sitno narezani peršin
- sok od jednog limuna
Priprema:
Tjesteninu skuhati al dente. Staviti tunjevinu u posudu i raskomadati s vilicom. Dodati koricu i sok od limuna, 2 jušne žlice maslinovog ulja, bosiljak, malo soli i papra i ostaviti malo da odstoji. U međuvremenu ugrijati 2 jušne žlice maslinovog ulja i zapržiti češnjak narezan na tanke trakice. Potom dodati kapare (količina po želji) , rajčice i tunjevinu. Kuhati na laganoj vatri 5-10 minuta. Procijediti tjesteninu i odmah pomiješati s vrućim umakom, dodati peršina.
Po potrebi dodati još malo maslinovog ulja.
Po potrebi dodati još malo maslinovog ulja.
Izvor : recepti-svijeta.com
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon