Sastojci:
- 1 patlidžan
- 3 rajčice
- 1 vezica peršinovog lista
- 8 češnja češnjaka
- 1 žličica mljevenog papra
- malo soli
- malo ulja
Priprema:
Patlidžan isprati pod tekućom vodom i osušiti papirnatim ubrusom te ga razrezati po dužini na dva dijela. Peršinov list isprati pod vodom i sitno nasjeckati. Češnjak sitno nasjeckati.
Oštrim nožem na svakih 2 cm urežite duboke zareze prvo po dužini, pa onda po širini, da dobijete potpuno isjeckanu gornju površinu patlidžana te ih potom dobro posolite.
Rajčice operite i narežite na toliko kolutova koliko imate zareza po dužini. Ja sam imala 7 zareza na jednoj polovini patlidžana i isto toliko na drugoj polovini patlidžana, te sam 2 rajčice narezala na 14 kolutova. Treću rajčicu preliti vrelom vodom i oljuštiti kožicu te sitno narezati i ostaviti u posudici do upotrebe.
U svaki zarez (po dužini) umetnite kolut rajčice. Kada ste završili sa umetanjem rajčica će potpuno prekriti patlidžan. Potom rajčicu prekrijte sa narezanim listom peršina i češnjakom, te posuti sa mljevenim paprom..
Rajčice operite i narežite na toliko kolutova koliko imate zareza po dužini. Ja sam imala 7 zareza na jednoj polovini patlidžana i isto toliko na drugoj polovini patlidžana, te sam 2 rajčice narezala na 14 kolutova. Treću rajčicu preliti vrelom vodom i oljuštiti kožicu te sitno narezati i ostaviti u posudici do upotrebe.
U svaki zarez (po dužini) umetnite kolut rajčice. Kada ste završili sa umetanjem rajčica će potpuno prekriti patlidžan. Potom rajčicu prekrijte sa narezanim listom peršina i češnjakom, te posuti sa mljevenim paprom..
Vatrostalnu posudu premazati sa malo ulja i dodati polovine patlidžana, te okolo rasporediti narezanu rajčicu. Preliti sa malo ulja i staviti u zagrijanu pećnicu na 180ºC oko 30 minuta.
Patlidžani pripremljeni na ovaj način mogu biti samostalno glavno jelo i mogu se servirati kako topli tako i hladni. I naravno mogu se servirati sa naglo prženim svinjskim šniclama.
Patlidžani pripremljeni na ovaj način mogu biti samostalno glavno jelo i mogu se servirati kako topli tako i hladni. I naravno mogu se servirati sa naglo prženim svinjskim šniclama.
Izvor : recepti-svijeta.com
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon