Sastojci:
- 6-8 rajčica
- 4 žlica maslinovog ulja
- 1,5 litra vode
- crveni luk
- 2 lista peršina
- selen
- 1 češanj češnjaka
- 1 kocka šećera
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica brašna
- sol
- papar
Priprema:
Na lagano zagrijano ulje (4 žlice maslinovog ulja) dodajte narezani crveni luk, te kada luk poprimi zlatno žutu boju dodajte rajčice koje ste prethodno dobro oprali i narezali, peršin, selen češnjak i kocku šećera.
Ostavite na laganoj vatri da se pirja oko pola sata uz dolijevanje vode. Potom sve zajedno potisnite kroz cijedilo za juhu. Pripremite zapršku sa 2 žlice maslinovog ulja i jednom žlicom brašna, dodajte u procijeđenu juhu. Na kraju dodajte sol i papar.
Ostavite na laganoj vatri da se pirja oko pola sata uz dolijevanje vode. Potom sve zajedno potisnite kroz cijedilo za juhu. Pripremite zapršku sa 2 žlice maslinovog ulja i jednom žlicom brašna, dodajte u procijeđenu juhu. Na kraju dodajte sol i papar.
Izvor : recepti-svijeta.com
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon