Sastojci :
3 filea soma ili oslića
mješavina začina
4 kašike maslinovog ulja
1 manja glavica kelja
6 krompira
Za sos : 1 l mlijeka
50 g putera
4 kašike brašna
sušeni vlasac po izboru
provanslaska mješavina začina
Priprema :
Ribu začiniti mješavinom začina po ukusu.Krompir oguliti,isjeći ga na kocke i obariti u slanoj vodi s listovima kelja.U tepsiju sipati maslinovo ulje pa poredati file.Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.Puter otopiti,dodati brašno,malo ga upržiti,pa sipati mlijeko i miješati da se smjesa homogenizuje.Dodati malo sušenog vlasca i kašičicu provansalske mješavine začine.Nakon 15 minuta izvaditi ribu,oko nje poredati krompir i kelj,preliti bešamelom,pa vratiti u rernu na jos 30 minuta.
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon