CRESPELE A 'LA BOLOGNESE




Sastojci : 

Za palacinke : 2 jaja
                        500 ml mlijeka
                        ulje
                        maslinovo ulje
                        brašno

Za fil : 250 g faširanog mesa
            paradajz-sos
           so,origano,biber


Priprema : 

Jaja za palačinke  pjenasto umutiti,pa dodati mlijeko i malo ulja i dobro izmiješati.Zatim postepeno dodavati brašno uz stalno miješanje,pazeći pritom da smjesa ne bude ni gusta ni rijetka.U tavu za palačinke nasuti samo malo maslinovog ulja,dobro zagrijati i pomoću kuhinjskog papira ukloniti višak ulja.Ispeći palačinke na uobičajen način.Za sos u odgovarajuću duboku tavu nasuti malo ulja,zagrijati ga,pa dodati faširano meso,biber i so.Uz stalno miješanje ispržiti meso.Pri samom kraju prženja dodati origano i paradajz sos.Ovakom pripremljenim filom puniti palačinke,rolati ih i redati u podmazan pleh.Za preliv pomiješati šoljicu paradajz-sosa sa 200 ml vode,dodati so i začine po želji,staviti na vatru i sačekati samo da proključa.Skinuti s vatre,preliti palačinke i kratko ih zapeći u rerni.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment