BRZE ŠNICLE





Sastojci : 

300 gr mljevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 kašike prezle
2 jaja
so,biber,origano
mješavina začina za pljeskavice
brašno
susam


Priprema : 

Luk oguliti i sitno isjeckati ili po želji izrendati.Meso staviti u odgovarajuću zdjelu,pa dodati luk,prezlu,1 jaje i sve navedene začine u željenoj količini.Dobro izmiješati pa dodavati bijelo brašno sve dok masa ne postane neljepljiva.Ostaviti u frižider da stoji 30 minuta.Nakon toga praviti male kuglice.Dasku za rezanje posuti brašnom pa na njoj  pomoću oklagije razvaljati šnicle.Uvaljati ih po potrebi dodatno u brašno kako se ne bi ljepile.U drugoj zdjeli pripremiti masu za pohovanje od prezle,susama,malo kukuruznog brašna,soli i  origana.Svaku šniclu prvo uvaljati u umućeno jaje,pa onda u smjesu za pohovanje i pržiti na blagoj temperaturi po 2 min s obje strane.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment