POTREBNO JE: 175 g putera na sobnoj temperaturi, 1/3 šolje smeđeg šećera, 800 g šljiva, bez košpica, 1 šolja belog šećera, 1 kašičica ekstrakta vanile, 3 jajeta, 1/2 šolje mlevenih badema, 1 1/2 šolja brašnja, 1 prašak za pecivo
PRIPREMA: Rernu zagrejte na 180 stepeni, a kalup ili pleh za pečenje podmažite. Na dno stavite papir za pečenje. Otopite 50 g putera, pa to pospite po dnu pleha. Preko putera pospite smeđi šećer, pa poređajteprepolovljene šljive, tako da korom budu okrenute na gore. Mikserom umutite preostali puter sa šećerom, pa dodajte vanilu i mutite oko 4 minuta. Dodajte jedno po jedno jaje, pa onda polako ubacite i mlevene bademe. Brašno na brzinu pomešajte sa praškom za pecivo, pa i to dodajte i pomešajte dobro varjačom. Testo sipajte preko šljiva, i poravnajte površinu. Kolač pecite oko 50 minuta. Ostavite da odstoji 10 minuta u plehu, ap je onda okrenite na tanjir za serviranje.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon