POTREBNO JE: 1 1/2 šolja slatke pavlake, 1 1/4 šolje punomasnog mleka, 1/2 kašičice soli, 500 g šljiva, šaka svežih kupina, 1 kašika vode, 3 kašike šećera, 1/2 šolje šećera, kašika limunovog soka
PRIPREMA: Slatku pavlaku, mleko i so pomešajte, pa pustite da se zagreje, skoro da provri. Sklonite sa ringle, i pustitet da odstoji 20 minuta, dok napravite bazu od šljiva. Kupine, iseckane šljive, vodu, šećer i limun stavite u šerpu, i kuvajte na laganoj temperaturi, dok se ne napravi sos, oko 15 minuta. Zatim sve to sipajte u blender, i dobro sameljite, pa procedite. Zatim ovaj pire umešajte u slatku pavlaku, i dodajte med. Sve dobro umutite, sipajte u činiju i stavite u zamrzivač na najmanje četiri sata, povremeno mešajući.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon