POTREBNO JE: 1 šolja šećera, 3 kašike samlevenih badema, 3 kašike brašna, 1 kilogram prepolovljenih šljiva, bez košpica, 40 g putera iseckanog na kockice, 1/2 šolje džema od šljiva ili jagoda
ZA KORICU: 1 1/2 šolje brašna, 170 g putera, iseckanog na kockice, 1/4 kašičice soli, 1/3 šolje ledene vode
PRIPREMA: Prvo napravite testo, tako što ćete sve sastojke, osim vode, ubaciti u blender. Dobro izmiksajte, dodajte i vodu, pa zaustavite blender kada vidite da se testo formiralo. Prebacite testo na radnu površinu, pa oklagijom razvucite da bude tanko. Prenesite na okrugli pleh, pokrite i stavite da se hladi u frižider. U međuvremenu zagrejte rernu na 180 stepeni. U majoj činiji pomešajte 1/2 šolje šećera sa brašnom i bademima, pa ovu mešavinu pospite po testu. Zatim poređajte prepolovljene šljive, i na vrh svake stavite po jednu kockicu putera. Preostalu 1/2 šolje šećera rasporedite preko voća, pa ivice testa zavrnite malo preko punjenja. Pecite oko sat vremena, a kada je gotovo, prelijte voće džemom. Najbolje je da se služi toplo, sa sladoletom.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon