CRNAC U BIJELOJ KOŠULJI




SASTOJCI :

Za koru : 6 jaja
                6 kašika šećera
                7 kašika mljevenih oraha
                1 kašika brašna
                1 kašika kakaa
                1 kašičica praška za pecivo
             
Za fil : 400 gr mljevenih oraha
            250 gr margarina
            250 gr šećera
            3 jaja
            2 reda čokolade
            3 kašike ruma

Za glazuru : 6 redova čokolade
                     6 kašika čokolade
                     6 kašika vode
                     2 kašike margarina

Za punjenje : 2 kesice šlag pjene


PRIPREMA :

Za koru umutiti jaja i šećer,dodati ostale sastojke i ispeći koru u velikom četvrtastom plehu koji je prethodno obložen papirom za pečenje.Na isti način ispeći još jednu koru i kad se ispeče,isjeći je po dužini na 4 trake.Za fil popariti 400 g oraha s malo mlijeka.Margarin mutiti sa šećerom dok se šećer ne istopi,pa dodati jaja,rum i čokoladu koja je prethodno istopljena.Sjediniti s orasima i dobro izmiješati.Na tacnu za služenje staviti cijelu koru i premazati je dijelom fila.Na krajeve kore,sa svake strane,staviti po jednu traku druge kore,filovati pa staviti druge dvije trake.Za glazuru sastaviti sve navedene sastojke pa istopiti i preliti trake.Šlag pjene umutiti prema uputstvu sa kesice i napuniti '' kanal ''.
                   


























Previous
Next Post »
Thanks for your comment