CRNAC U BIJELOJ KOŠULJI
SASTOJCI :
Za koru : 6 jaja
6 kašika šećera
7 kašika mljevenih oraha
1 kašika brašna
1 kašika kakaa
1 kašičica praška za pecivo
Za fil : 400 gr mljevenih oraha
250 gr margarina
250 gr šećera
3 jaja
2 reda čokolade
3 kašike ruma
Za glazuru : 6 redova čokolade
6 kašika čokolade
6 kašika vode
2 kašike margarina
Za punjenje : 2 kesice šlag pjene
PRIPREMA :
Za koru umutiti jaja i šećer,dodati ostale sastojke i ispeći koru u velikom četvrtastom plehu koji je prethodno obložen papirom za pečenje.Na isti način ispeći još jednu koru i kad se ispeče,isjeći je po dužini na 4 trake.Za fil popariti 400 g oraha s malo mlijeka.Margarin mutiti sa šećerom dok se šećer ne istopi,pa dodati jaja,rum i čokoladu koja je prethodno istopljena.Sjediniti s orasima i dobro izmiješati.Na tacnu za služenje staviti cijelu koru i premazati je dijelom fila.Na krajeve kore,sa svake strane,staviti po jednu traku druge kore,filovati pa staviti druge dvije trake.Za glazuru sastaviti sve navedene sastojke pa istopiti i preliti trake.Šlag pjene umutiti prema uputstvu sa kesice i napuniti '' kanal ''.
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon