PICA ČIZ PAFS



POTREBNO JE

115 grama brašna, 3/4 kašičice praška za pecivo, 180 mililitara mleka, jaje, 150 grama mešavine italijanskih sireva (mocarela, bejbi parmezan, gauda, beli čedar), 120 grama neke blage salame ili praške šunke, iseckane na kockice, 2 kašike peršuna, 250 mililitara neke marinare ili ajvara

PRIRPEMA
 
U posudu stavite brašno, jaje, mešavinu sira, iseckanu prašku šunkiu ili neku blažu salamu, prašak za pecivo, biber, mleko i peršun. Sve dobro promešajte. Kalup za mini mafine poprskajte sprejom za pečenje ili premažite uljem, pa sipajte kašikom testo, napuniti kalupice. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni od 15 do 18 minuta. Pečene pica čiz pafs izvadite iz rerne, ostavite ih u kalupu oko 5 minuta da se prohlade. Poslužite ih tople, a mogu i hladne, s marinara sosom ili ajvarom.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment