Voćni frapei se prave od sezonskog ili tropskog voća, s mlekom, jogurtom, šlagom, pavlakom… Izbor sastojaka je neograničen, pa izvol’te. U predstojećim toplim mesecima umesto slanih grickalica iznenadite goste originalnim proizvodom iz vlastite kuhinje. Ovom ukusnom napitku dodajte komadiće suvog ili svežeg voća, mrvice čokolade, usitnjeni badem, kikiriki, orahe, kakao ili cimet. Kombinacija je bezbroj i svaka će vašem frapeu dati posebnu aromu.
VITAMINSKI FRAPE
POTREBNO JE
4 breskve, 2 šargarepe, 2 dl mleka, 2 dl vode, kašika meda
PRIPREMA
Šargarepu očistite, izrendajte, prelijte medom i ostavite da odstoji pola sata. Breskve očistite, isecite na komade, pa ih sa šagarepom usitnite u blenderu. U pripremljenu kašu dodajte mleko, mutite još malo i dodajte hladnu vodu. Pre služenja dekorišite komadima voća i listovima nane.
POTREBNO JE
4 breskve, 2 šargarepe, 2 dl mleka, 2 dl vode, kašika meda
PRIPREMA
Šargarepu očistite, izrendajte, prelijte medom i ostavite da odstoji pola sata. Breskve očistite, isecite na komade, pa ih sa šagarepom usitnite u blenderu. U pripremljenu kašu dodajte mleko, mutite još malo i dodajte hladnu vodu. Pre služenja dekorišite komadima voća i listovima nane.
HEPI DEJ
POTREBNO JE
2 banane, 100 g mlevenog keksa, pola kesice vanilin šećera, prstohvat cimeta, 2 dl mleka, pola šolje od 2 dl izmrvljenog leda, čokoladne dražeje i sezonsko voće za dekoraciju
PRIPREMA
Ispasirajte banane, pa dodajte mleveni keks, vanilin šećer i cimet. Dolivajte pomalo mleka. Na kraju umešajte drobljeni led. Služite u visokoj čaši ukrašeno čokoladnim dražejama i voćem.
POTREBNO JE
2 banane, 100 g mlevenog keksa, pola kesice vanilin šećera, prstohvat cimeta, 2 dl mleka, pola šolje od 2 dl izmrvljenog leda, čokoladne dražeje i sezonsko voće za dekoraciju
PRIPREMA
Ispasirajte banane, pa dodajte mleveni keks, vanilin šećer i cimet. Dolivajte pomalo mleka. Na kraju umešajte drobljeni led. Služite u visokoj čaši ukrašeno čokoladnim dražejama i voćem.
ZELENI FRAPE
POTREBNO JE
4 kivija, 2 dl mleka, čaša od 2 dl smrvljenog leda, 3 kašike šećera
PRIPREMA
Kivi očistite, isecite na komade i usitnite u blenderu. Dodajte slatku pavlaku i šećer. Kratko mutite, pa dodajte mleko i drobljeni led. Po potrebi dolijte još malo mleka.
POTREBNO JE
4 kivija, 2 dl mleka, čaša od 2 dl smrvljenog leda, 3 kašike šećera
PRIPREMA
Kivi očistite, isecite na komade i usitnite u blenderu. Dodajte slatku pavlaku i šećer. Kratko mutite, pa dodajte mleko i drobljeni led. Po potrebi dolijte još malo mleka.
SANI ŠEJK
POTREBNO JE
1 banana, kruška iz kompota ili konzerve, 200 ml slatke pavlake, 200 ml nemasnog jogurta, 2 kašike meda, pola čaše od 2 dl izdrobljenog leda
PRIPREMA
Ispasirajte bananu i komadiće kruške, pa dodajte med i jogurt. Pripremljenoj kaši dodajte slatku pavlaku i mutite do željene gustine. Dodajte izdrobljeni led.
POTREBNO JE
1 banana, kruška iz kompota ili konzerve, 200 ml slatke pavlake, 200 ml nemasnog jogurta, 2 kašike meda, pola čaše od 2 dl izdrobljenog leda
PRIPREMA
Ispasirajte bananu i komadiće kruške, pa dodajte med i jogurt. Pripremljenoj kaši dodajte slatku pavlaku i mutite do željene gustine. Dodajte izdrobljeni led.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon