MAFINI SA TIKVICAMA I FETOM



POTREBNO JE
 
3 jaja, 100 mililitara mleka,100 mililitara maslinovog ulja, 60 grama feta sira, 2-3 kašičice crnih, maslina, 200 grama brašna, vrećica praška za pecivo, 2 tikvice n so i biber, origano

PRIPREMA

Izmešajte mikserom jaja, mleko, ulje i namrvljenu fetu i krupno naseckane masline. Prosejte brašno s praškom za pecivo pa umešajte u smesu od jaja. Posolite i pobiberite po ukusu. Narendajte tikvice na krupno, ravno u posudu s testom. Dodajte i origano, pa opet sve dobro izmešajte drvenom kašikom. Rasporedite smesu u kalup za mafine obložen papirnim košaricama, do 2/3 visine kalupa. Po želji pospite površinu mafina semenkama susama i stavite ih da se peku u rernu zagrejanu na 180 stepeni, 20-25 minuta.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment